Vettel i Ferrari uskoro produžuju saradnju?

Nijemac stavlja potpis na novi ugovor?

Vettel i Ferrari uskoro produžuju saradnju?

Njemački vozač Sebastian Vettel uskoro će staviti potpis na novi ugovor s Ferrarijem.

Četverostruki šampion svijeta ostat će u italijanskoj ekipi iako je bilo dosta špekulacija o tome da će je napustiti.

Aktuelni ugovor mu ističe na kraju ove sezone, ali Vettel poručuje kako bi novi trebao biti potpisan čak i prije prve ovosezonske trke.

"Velike su šanse da dogovorimo nastavak saradnje prije prve trke. U ovom momentu se čini kako sezona neće početi prije jula ili možda čak jula".

Upitan je i do kojeg datuma će biti dogovoren nastavak saradnje.

"Sve će zavisiti od toga šta bude najviše odgovaralo meni i ekipi", kratko je odgovorio.

Za sada je u šampionatu Formule 1 odgođeno ili pomjereno devet trka. Prva sljedeća koja je na redu je Velika nagrada Francuske. Njena sudbina još uvijek nije poznata.

Vettel je na kraju istakao kako nije bitno koliko trka će biti voženo ove sezone i da će u slučaju manjeg broja istih svaka biti od izuzetne važnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi