Formulu 1 ćemo gledati do februara naredne godine?

Nove informacije

Formulu 1 ćemo gledati do februara naredne godine?

Teme:

Formula 1 ove sezone mogla bi trajati čak i do februara 2020. godine, pišu inostrani mediji.

Podsjetimo, niz utrka u najbržem cirkusu svijeta odgođen je na samom početku 2020. godine zbog virusa Covid-19.

Pomenuti virus napravio je velike probleme u svim segmentima društva, pa tako i u sportskom. Za sada još uvijek nema informacija kada bi mogla početi sezona u Formuli 1 i koja će biti prva trka, ali se špekuliše da bi sezona, zbog trenutnog prekida, mogla kasnije otići i u 2021. godinu.

Prije nekoliko dana čitali smo da bi se moglo voziti i u januaru naredne godine kako bi se nadoknadilo sve propušteno, a sada se pojavila informacija da bi čak i to moglo biti produženo i do februara.

Sve to znači da bismo, kako je i pretpostavio šef Ferrarija Mattia Binotto, mogli neke F1 vikende gledati samo dva dana, tačnije ne bi bilo treninga koji se inače vozi petkom. Osim toga, vozači ne bi imali mnogo pauzi između trka i većina bi se vozila sedmicu za sedmicu.

Uz sve navedeno, vrijedi pomenuti i to da, u slučaju ovakvih okolnosti, timovi ne bi imali priliku za testiranja pred početak sljedeće sezone već bi se praktično poslije ove odmah 'usločilo' u sljedeću.

Sve ovo organizatori najbržeg ciklusa na svijetu rade kako se ne bi suočili sa velikim finansijskim gubicima koji bi u mnogome uticali i na gašenje nekih ekipa, baš kao što je to slučaj u drugim sportovima kao što su fudbal ili košarka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije