Upitno održavanje utrka Formule 1 na Silverstoneu

Traži se izuzetak

Upitno održavanje utrka Formule 1 na Silverstoneu

A. Čaušević

Obaveznni boravak u karantinu koji je trenutno na snazi u Velikoj Britaniji doveo je pod znak pitanja održavanje utrke na stazi Silverstone. 

Kako bi se izbjegao drugi val koronavirusa vlada Velike Britanije je uvela obavezni 14-dnevni karantin za sve koji uđu u zemlju što je zadalo glavobolju organizatorima.

"Karantin u trajanju od 14 dana učinit će nemogućim održavanje Velike nagrade Britanije ove godine", rekao je u utorak glasnogovornik Formule 1.

"To će imati ogroman utjecaj na bukvalno desetine hiljada radnih mjesta povezanih s F1 i na dobavljačke lance. Ako se svi elitni sportovi vrate na TV, tada se moraju napraviti izuzeci", dodao je on.

Plan Formule 1 je da u godini kada Silverstone obilježeva 70. godišnjicu svoje prve održi dvije Velike nagrade. Prethodno bi isto bilo urađeno na Red Bull Ringu u Austriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi