Uskoro ponovo dolijevanje goriva u Formuli 1?

Prijedlog dat na razmatranje

Uskoro ponovo dolijevanje goriva u Formuli 1?

A. Čaušević

Od 2021. godine bi u Formuli 1 ponovo mogli gledati dolijevanje goriva u bolide tokom utrka.

Pravila se još uvijek sastavljaju, a jedan od prijedloga je da se promijeni određeni dio i sportskog pravilnika kako bi utrke dodatno dobile na zanimljivosti.

Prvi čovjek FIA, Jean Todt, je rekao kako su timovima dati na razmatranje određeni prijedlozi, a jedan od njih se odnosi i na dolijevanje goriva tokom utrka.

"Lično, ja bih volio da se dolijevanje goriva ponovo vrati, ali sam sretan ako vidim da će timovi ponovo diskutovati o tome. Sada su bolidi preteški. Zbog toga se vodi ova dikusija. Forsiram da se uradi ova analiza, jer bi tako na startu imali lakše bolide, a onda oni u budućnosti mogu biti i manji", rekao je Todt.

Vraćanje ovog pravila moglo bi značiti i povećanje troškova jer bi timovi bili primorani da kupe novu opremu.

Inače, pravilo dolijevanja goriva je ukinuto 2010. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi