Bivši šef Ferrarija: Gledao sam VN Brazila zajedno sa Michaelom Schumacherom
Informacije o stanju u kojem se nalazi Michael Schumacher su dosta šture i gotovo niko ne može otkriti šta se tačno dešava s njim (Foto: EPA)

Jean Todt otkrio

Bivši šef Ferrarija: Gledao sam VN Brazila zajedno sa Michaelom Schumacherom

M. Šljivak

Nekadašnji šef Ferrarija Jean Todt jedan je od rijetkih ljudi koji mogu posjećivati legendarnog vozača Michaela Scumachera o čijem stanju se malo toga zna od teške skijaške nesreće u decembru 2013. godine.

Todt je dobio nagradu za životno djelo na Auto Bild Motorsport Race Nigthu, a tokom razgovora sa novinarima otkrio je kako je Veliku nagradu Brazila gledao zajedno sa legendom Formule 1.

"Uglavnom sam oprezan kada govorim o tome jer znam kakvi su novinari. Ipak, mogu vam potvrditi da sam Veliku nagradu Brazila 2018. godine odgledao zajedno sa Michaelom", rekao je Todt i priči oko njegovog stanja je bio kraj i Todt se posvetio drugim temama.

Michael Schumacher je dominirao tokom saradnje sa Todtom

Michael Schumacher je dominirao u svijetu Formule 1 tokom saradnje sa Jeanom Todtom. Od 2000. do 2004. godine su doveli Ferrari do samog vrha, a u tom perodu Schumi je osvojio pet od svojih sedam titula prvaka svijeta.

Odlaskom Todta i Schumachera krenulo je loše i po Ferrari koji je posljednju titulu osvojio 2007. godine kada je Kimi Raikkonen uspio da osvoji naslov pobjednika sezone Formule 1.

Stanje velikog šampiona je nepoznanica

Schumacher je nesreću doživio na skijanju u Francuskoj. Udario je glavom od kamen, a nakon toga je završio u induciranoj komi kako bi se spriječilo otjecanje mozga.

Kružile su i priče da je ostao paralizovan, a o njegovom trenutnom stanju se malo toga zna. Tek ponekad se pojavi neka informacija o legendarnom Nijemcu, a bivši šef Ferrarija Jean Todt priznaje da je jako često kod Michaela.

"Na rubu sam suza. Michaelove fotografije su posvuda u mom uredu i stanovima. Vrijeme provedeno sa njim pamtiću kao najbolje u životu. Obožavamo se međusobno, zajedno smo ispisali nevjerovatnu priču. Posjetim ga barem dva puta mjesečno. Vidim njega, njegovu porodicu. Volim tog čovjeka, volio bih da je situacija durgačija", rekao je Todt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi