Utrke Formule 1 u Azerbejdžanu će se voziti bar do 2023. godine
Jedna od utrka koju je najteže predvidjeti

Produžen ugovor

Utrke Formule 1 u Azerbejdžanu će se voziti bar do 2023. godine

S. Pašalić

Utrka Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana vozit će se bar do 2023. godine.

Organizatori utrke i čelni ljudi Formule 1 su potpisali novi trogodišnji ugovor tako da će ljubitelji Formule 1 i dalje uživati u Bakuu.

Azerbejdžan se pridružio kalendaru Formule 1 2016. godine, a od tada se utrka pokazala kao jedna od onih koju je najteže predvidjeti u sezoni.

To pokazuje i činjenica da je utrka u Bakuu jedina u posljednje dvije godine koja je završila a da se na pobjedničkom postolju nije našao trojac Mercedes-Ferrari-Red Bull.

"Zadovoljni smo što smo obnovili ovaj ugovor i što će se Formula 1 gledati i u narednim godinama u Azerbejdžanu. Za kratko vrijeme ova utrka je postala jedna od najpopularnijih u sezoni, uvijek donoseći spektakularne dvoboje", rekao je izvršni direktor Formule 1 Chase Carey.

Top Komentari

Edy
najbolja trka u sezoni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti