Dovizioso najbrži na drugom treningu, težak pad Lorenza

Zagrijavanje pred nedjeljnu trku

Dovizioso najbrži na drugom treningu, težak pad Lorenza

Nakon što su vozači Yamahe Maverick Vinales i Valentino Rossi dominirali na prvom treningu pred nedjeljnu trku za Veliku nagradu Tajlanda, njihovu nadmoć prekinuo je Andrea Dovizioso na drugom treningu.

Italijanski vozač na motoru Ducatija odvezao je najbrži krug u vremenu od 1:31.090, a iza njega su ostali Vinales i Carl Crutchlow.

Aktuelni lider u svjetskom šampionatu Marc Marquez završio je četvrti, dok je legendarni Valentino Rossi bio tek deveti.

Svemu dodajmo da je Španac Jorge Lorenzo doživio težak pad na drugom treningu. Motor se raspao u hiljade komada, a Lorenzo je prevezen u bolnicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi