Verstappen: Hamilton je dobar, ali sigurno nije nikakav Bog

Najavio borbu za prvaka

Verstappen: Hamilton je dobar, ali sigurno nije nikakav Bog

E. Čaušević

Max Verstappen nedavno je potpisao novi ugovor s Red Bullom i tako je stao u kraj špekulacijama da će možda preći u Mercedes ili Ferrari.

Verstappen je još kao tinejdžer dobio šansu u ekipi Red Bulla što je itekako iskoristio. Holanđanin je izrastao u odličnog vozača od kojeg se očekuje dosta toga u budućnosti.

Očekuje se da Verstappen u novoj sezoni bude ozbiljnija konkurencija ukoliko Red Bull pogodi s performansama novog bolida. Mnogi se nadaju da Lewis Hamilton neće više toliko dominirati, te da će biti nekog uzbuđenja u borbi za prvaka.

Verstappen je pričao o kolegi iz Mercedesa, te je poručio da Red Bull ove sezone sigurno može napraviti veći pritisak na Hamiltona, te da on nije nikakav Bog u Formuli 1.

"Lewis je jako dobar i sigurno jedan od najboljih vozača u historiji, ali nije nikakav Bog. Možda Bog jeste iz njega, ali on sam nije nikakvo božanstvo. Siguran sam da u novoj sezoni možemo napraviti veći pritisak na njega i onda će se vidjeti gdje je ko. Lako je voziti kada nemaš pravu konkurenciju. Mi smo sada jako blizu i vjerujem da se možemo boriti za titulu", rekao je Verstappen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi