Verstappen i Red Bull nastavljaju ponižavati konkurenciju, potpuna dominacija u Belgiji!

Nizozemac ponovo najbrži

Verstappen i Red Bull nastavljaju ponižavati konkurenciju, potpuna dominacija u Belgiji!

E. Čaušević

Max Verstappen danas je ponovo demonstrirao svoju dominaciju u Formuli 1 jer je došao do osme uzastopne pobjede ovoj sezoni nakon briljantne vožnje na utrci za Veliku nagradu Belgije.

Kiša je prethodnih dana pravila dosta problema ekipama i organizatorima, ali kada je bilo najvažnije vremenski uslovi bili su skoro idealni, a to nam je na legendarnoj stazi donijelo i dosta uzbuđenja.

Charles Leclerc startao je prvi ispred Carlosa Pereza, no vozač Ferrarija se tu nije dugo zadržao. Perez je preuzeo vodstvo i iskoristio činjenicu da je njegov klupski kolega Verstappen na gridu bio tek šesti.

Međutim, dominaciju Verstappena ne može pokvariti ni činjenica da starta iza svojih konkurenata jer je i danas Nizozemac demonstrirao svoju snagu.

Iako je startao tek šesti Verstappen je nakon pola utrke došao do liderske pozicije. Kao od šale je prestizao Hamiltona i Leclerca, a ni Perez mu nije mogao uopšte pružiti neki veći otpor.

Oglasi

Na kraju je Verstappen lagano priveo utrku kraju i došao do osme uzastopne pobjede i pokazao da mu trenutno u Formuli 1 zaista niko ne može ništa.

Drugoplasirani je bio na kraju Perez koji je donio Red Bullu duplu pobjedu, dok je danas malo primijećen Leclerc uspio da se nađe na podiju i dođe do trećeg mjesta što je koliko-toliko popravilo Ferrarijev dan s obzirom da Sainz nije završio utrku zbog kontakta s Piastrijem.

Iza Leclerca završio je Hamilton, a u TOP 10 našli su se još Alonso, Russell, Norris, Stroll, Ocon i Tsunoda koji je AlphiTauri konačno donio jedan bod.

Povratnik u Formulu 1, Daniel Ricciardo, ni danas se nije proslavio jer je bio tek na 16. mjestu, a jedino lošiji od njega bili su Hulkenberg i Sargeant.

Verstappen i Red Bull su ove sezone daleko ispred svih, a čini se da je ova sezona već sada skoro završena kada su u pitanju borbe za prvaka svijeta i za najbolju konstruktorsku ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije