Verstappen ostaje u Red Bullu do 2020!

Novi ugovor za holandskog vozača

Verstappen ostaje u Red Bullu do 2020!

E. Ganibegović

Max Verstappen je još 2014. godine stigao u redove Red Bulla, a danas je prema izvorima stranih medija pristao na produženje saradnje sa svojom ekipom.

Naime, holandski vozač, koji u posljednje vrijeme radi fantastičan posao, pristao je potpisati novi ugovor do 2020. godine. 

Mladi Holanđanin je u posljednje vrijeme povezivan sa odlaskom u Marcedes i Ferrari za 2019., ali ipak talentovani vozač je odlučio da produži svoj uvrijednost sa Red Bullom.

"Red Bull od početka vjeruje u mene, što mi je veoma važno. Prvo su me pozvali u svoj juniorski program, a zatim sam dobio priliku u F1. Uvijek su pokazivali vjeru u mene, a ja sam siguran da dijelimo iste ambicije. Jako sam ponosan i sretan što ću biti Red Bullov vozač do 2020. Hvala na pruženoj prilici i nadam se nastavku dobrih rezultatta", izjavio je Max

Nakon dogovora o produženju saradnje, svoje zadovoljstvo je iskazao i šef Red Bulla Christian Horner.

"Presretni smo što je Max produžio ugovor s Red Bullom. Imali smo fenomenalan početak saradnje u Španiji prošle godine. Bilo je odlično vidjeti kako je Max ostavio frustracije iza sebe i došao do pobjede u Maleziji prošlog vikenda. On je vozač sa velikim talentom i nevjerovatnim instinktom za vožnju na visokoj razini. Max je gladan uspjeha i u najboljoj je poziciji da izgradi ekipu oko sebe i ostvari svoje ambicije", rekao je Horner. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi