Verstappen otkrio o čemu je razmišljao pred ključno preticanje

Novi svjetski prvak u Formuli 1

Verstappen otkrio o čemu je razmišljao pred ključno preticanje

E. Škorić

Vozač Red Bulla Max Verstappen slavio je sinoć nakon velike drame i postao je novi svjetski prvak Formule 1.

Verstappenu je pobjeda u Abu Dhabiju omogućila titulu. On je u posljednjem krugu pretekao Lewisa Hamiltona, a Mercedes je uputio žalbu jer su smatrali da je Verstappen nepropisno preticao. Žalba je na kraju odbijena.

"Ne, nimalo mi to nije pokvarilo slavlje. Ništa mi neće ovaj dan pokvariti. Naravno da sam jako sretan što sam pobijedio", rekao je Verstappen i dodao:

"Bila je ovo uopšteno luda sezona i niko to nije mogao da predvidi, a ova luda finalna trka dobro sažima kompletnu sezonu".

Onda je otkrio o čemu je razmišljao pred ključno preticanje.

"Tada sam pomislio na sva ta odricanja, na naporan rad, moj i od tima. Zahvalan sam svom rivalu za ovu sezonu koja oduzima dah. Pretpostavljam da je za njega osjećaj ipak bio malo drugačiji jer je pobijedio već sedam puta. A ja nikad nisam pobijedio. Mislim, vjerovatno ga boli sve ovo, ali još uvijek ima svojih sedam titula", zaključio je sjajni vozač Red Bulla.

Top Komentari

MaDaj
Sve se bojim da je razmišljao “uhhh ebo te, jesam li isključio peć prije nego sto sam krenuo”
2 2
davide.azzurri
Mozete li nam otkriti o cemu je razmisljao?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi