Reakcije nakon nestvarne trke: Verstappen u nevjerici, Hamilton ispao pravi gospodin
Foto - Formula 1

Nizozemac postao prvak svijeta

Reakcije nakon nestvarne trke: Verstappen u nevjerici, Hamilton ispao pravi gospodin

M. Šljivak

Max Verstappen postao je po prvi put prvak svijeta u Formuli 1.

U trci za infarkt, Nizozemac je u posljednjem krugu prešao Lewisa Hamiltona i uzeo mu je naslov ispred nosa.

Nakon trke u Abu Dhabiju Hamilton je iskazao veliki respekt prema Verstappenu i čestitao mu je na pobjedi.

"Čestitke Maxu i njegovom timu", rekao je Hamilton i nastavio je:

"Ponosan sam na ono što je moj tim uradio. Dali smo sve od sebe. Osjećao sam se odlično u bolidu u proteklih nekoliko mjeseci. Vidjet ćemo šta će se desiti naredne godine", rekao je Hamilton.

Oglasi

Novi šampion svijeta Max Verstappen još uvijek ne može da vjeruje šta se desilo.

"Nestvarno. Ne znam šta da kažem. Presretan sam zbog tima. Volim raditi s ovom ekipom", istakao je novi šampion svijeta i dodao je:

"Konačno sam imao malo sreće. Moj tim zna koliko ih volim i želim ostati tu u narednih 10 ili 15 godina".

Nakon trke pojavio se i Lewisov otac Anthony, koji je čestitao Maxu i njegovom ocu Josu na osvajanju titule.

Verstappen i Hamilton - posljednji krug

U zaista nevjerovatnoj trci u kojoj je Lewis Hamilton vodio od prvog do posljednjeg kruga, Verstappen je uspio u posljednjim sekundama da prestigne Britanca i da osvoji titulu prvaka.

Hamilton je imao rekordnu osmu titulu u rukama, ali je zatim došao trenutak zbog kojeg su Mercedes i britanski vozač ostali u šoku.

Nicholas Latifi je izletio sa staze, ušao je sigurnosni auto i to je dalo šansu Verstappenu da finišu napadne Hamiltona.

Napad na sada već bivšeg šampiona bio je uspješan. Verstappen ga je prestigao u 58. krugu, prošao je prvi kroz cilj i osvojio je svoj prvi naslov prvaka.

Top Komentari

kurjak
Ja šta je nego gospodin, boriš se sa direktnim rivalom i otreseš ga da mu se puši iz ušiju, Boris se sa njegovim kolegom,borba koja nije dugo viđena, nađe se nekakav Latifi,mater **** svoju i usere čovjeku sve.Maxu čestitke, ali vratiće mu se ovo kad tad.
13 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi