Pogledajte kako je Verstappen u posljednjem krugu prestigao Hamiltona
Foto - Screenshot

Nevjerovatan rasplet

Pogledajte kako je Verstappen u posljednjem krugu prestigao Hamiltona

M. Šljivak

Max Verstappen postao je po prvi put šampion Formule 1.

U zaista nevjerovatnoj trci u kojoj je Lewis Hamilton vodio od prvog do posljednjeg kruga, Verstappen je uspio u posljednjim sekundama da prestigne Britanca i da osvoji titulu prvaka.

Hamilton je imao rekordnu osmu titulu u rukama, ali je zatim došao trenutak zbog kojeg su Mercedes i britanski vozač ostali u šoku.

Nicholas Latifi je izletio sa staze, ušao je sigurnosni auto i to je dalo šansu Verstappenu da finišu napadne Hamiltona.

Napad na sada već bivšeg šampiona bio je uspješan. Verstappen ga je prestigao u 58. krugu, prošao je prvi kroz cilj i osvojio je svoj prvi naslov prvaka.

Pogledajte kako je izgledalo prestizanje Hamiltona od strane Verstappena.

Lewis Hamilton i Michael Schumacher

Lewis Hamilton bio je na korak od osme titule prvaka svijeta.

Nekoliko sekundi ga je dijelilo od historije Formule 1 i da postane prvi čovjek s osam titula najbržeg vozača svijeta, ali na kraju je u Abu Dhabiju prvi kroz cilj prošao Max Verstappen.

Na kraju je Hamilton ostao na sedam titula prvaka, koliko ima i čuveni Michael Schumacher, a Hamilton će novu šansu tražiti u narednim godinama.

Britanac je bio na korak od vječnosti i ova trka je nešto o čemu bi se u budućnosti mogli i filmovi snimati jer je zaista nevjerovatna. 

Promo

Top Komentari

Malmi_Suomi
Uze Honda tj Verstapen, jbga kontaverza
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi