Verstappen slavio, Vettelu četvrta pozicija
EPA

Druga pobjeda u karijeri za vozača Red Bulla

Verstappen slavio, Vettelu četvrta pozicija

E. Ganibegović

Na posljednjoj utrci Velike nagrade Malezije svoju drugu pobjedu u karijeri ostvario je Max Verstappen.

Vozač Red Bulla je bio briljantan. Max je vladao Sepangom od četvrtog kruga kada je pretekao Hamiltona i tako je do kraja održavao svoje vodstvo i stigao do pobjede.

Na postolju su se našli još vozač Mercedesa Lewis Hamilton kao drugoplasirani i Daniel Ricciardo kao trećeplasirani.

Sebastian Vettel je završio četvrti nakon starta sa zadnje pozicije i tako izvukao maksimum iz ove utrke, koja je za njega poprilično dobro završila, bez obzira na niz nesretnih okolnosti.

Ovu utrku je također obilježilo odustajanje Kimi Raikkonena, koji nije bio u stanju da vozi zbog problema sa turbopunjačem. 

Zanimljiva scena se dogodila na kraju utrke, kada je Vettel prošao kroz cilj dobio je udarac u zadnji dio bolida od strane Lancea Strolla, pa je vozač Ferrarija morao stati na stazi i do garaža doći na hladnjaku Wehrelinovog Saubera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi