Verstappenu pol pozicija u Meksiku

Nizozemac odvezao najbolje vrijeme

Verstappenu pol pozicija u Meksiku

A. Čaušević

Max Verstappen će startati sa najbolje poziciji na Velikoj nagradi Meksika. 

Talentovani Nizozemac je s vremenom 1:14.758 stigao do pol pozicije na stazi Hermanos Rodriguez, ukupno druge u karijeri. 

Vozač Red Bull Honde je bio brži od dua iz Ferrarija Charlesa Leclerca i Sebastiana Vettela koji će startati drugi i treći.

Mercedesov Lewis Hamilton je kvalifikacije završio na četvrtom mjestu, dok se njegov timski kolega Valtteri Bottas startati sa šeste pozicije bez obzira što je skršio bolid svom posljednjem krugu.

Alexander Albon je stigao do šestog startnog mjesta, a u Top 10 još su završili McLarenovi Carlos Sainz i Lanto Norris te vozači Tora Rossa Daniil Kvyat i Pierre Gasly.

Sutrašnja trka se vozi od 20:10 po centralnoevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi