Vettel najbrži na prvom treningu u Rusiji

Nijemac ne odustaje od borbe

Vettel najbrži na prvom treningu u Rusiji

Njemački vozač u bolidu Ferrarija Sebastian Vettel bio je najbrži na prvom treningu pred trku za Veliku nagradu Rusije. 

Vettelu ne ide baš najbolje u posljednje vrijeme i Lewis Hamilton mu je poprilično odmakao u ukupnom poretku vozača, ali Nijemac očito nema namjeru da odustane i to je pokazao na prvom treningu u Rusiji.

On je najbrži krug odvezao u vremenu od 1:34.488, a iza njega je ostao Verstappen koji je zaostajao samo 50 hiljaditinki. Dalje slijede Lewis Hamilton, Valtteri Bottas i Daniel Ricciardo. Drugi vozač Ferrarija Kimi Raikkonen završio je tek na sedmoj poziciji.

Drugi trening počinje upravo u ovim trenucima, a treći je na rasporedu sutra od 11.00 sati.

U generalnom plasmanu vozača Hamilton ima 281 bod, odnosno 40 više od drugoplasiranog Vettela, dok je treći Kimi Raikkonen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi