Vettel: Ne trebamo se osvrtati na ovu trku; Raikkonen: Desilo se nešto čudno

Vozači Ferrarija nezadovoljni

Vettel: Ne trebamo se osvrtati na ovu trku; Raikkonen: Desilo se nešto čudno

Vozači Ferrarija Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen nisu imali razloga za zadovoljstvo nakon današnje trke u Singapuru.

Vettel je završio treći, a Raikkonen peti, a nakon trke nisu mogli reći ništa drugo nego da se na nju ne trebaju vraćati već nastaviti razmišljati o borbi za titulu.

"Nismo bili dovoljno brzi i konstantni tokom trke. U početku smo bili agresivni, ali to nije uspjelo. Rekao sam da možemo da pobijedimo jedino sami sebe. Nismo pokazali što smo mogli. Ne treba da se osvrćemo na ovu trku, nego da se fokusiramo na borbu za titulu. Ovako kako smo vozili danas nismo imali nikakve šanse", rekao je Vettel.

S druge strane, Raikkonen je dodao:

"Sve je išlo po planu, ali kasnije je postalo malo čudno. Na ovakvim stazama sve mora biti savršeno. Staza je duga, specifična, sa puno krivina. Također, i uslovi su se promijenili u odnosu na trening", rekao je Kimi.

Podsjetimo, Vettel sada ima 40 bodova manje u odnosu na Hamiltona koji je lider u šampionatu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi