Vettel nakon trke: Greška je bila mala, a razočarenje veliko

Nijemac ne može biti zadovoljan

Vettel nakon trke: Greška je bila mala, a razočarenje veliko

Njemački vozač u bolidu Ferrarija Sebastian Vettel danas je bukvalno poklonio pobjedu Lewisu Hamiltonu u Njemačkoj obzirom da je imao sve u svojim rukama, ali je napravio grešku kada je kiša pala i izletio je sa staze.

Nakon trke Vettel je poručio da ne smatra da je u pitanju velika greška i da nema potrebe za nesanicom nakon iste, ali da je propustio lijepu priliku da ostvari trijumf.

"Udario sam u zaštitnu ogradu i shvatio sam da se neću moći izvući. Kako da prihvatim tako nešto? Ne mislim da je bila u pitanju velika greška, nije da neću moći da spavam večeras. Moram reći da mi kiša nikako nije bila potrebna", rekao je Vettel i nastavio:

"Bio je to jedan od onih trenutaka. Moja je greška i želim uputiti izvinjenje timu. Greška je bila mala, a razočarenje veliko".

Podsjetimo, Nijemac je sada prepustio lidersku poziciju u šampionatu Lewisu Hamiltonu koji ima prednost od 17 bodova nakon što je danas pobijedio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi