Luda trka u Njemačkoj, Hamilton na kraju slavio

Britanac preuzeo vodstvo u generalnom plasmanu

Luda trka u Njemačkoj, Hamilton na kraju slavio

Britanski vozač Lewis Hamilton pobjednik je današnje trke za Veliku nagradu Njemačke, 11. po redu u Svjetskom šampionatu Formule 1.

Iako je startao tek sa 14. pozicije, Hamilton je uspio da ostvari zaista čudesnu pobjedu. Britanac je imao dobar prvi dio trke i uspio je da se probije do vodećih pozicija, a onda je veliku pomoć imao i kada je pala kiša.

Vettel je u tim trenucima bio vodeći i djelovalo je kao da će slaviti sigurnu pobjedu, ali ipak je izletio sa staze kada je pala kiša i ostao bez bodova. Bottas je preuzeo vodeće mjesto, ali ga tim nije spremno dočekao u boksu i njegov sunarodnjak Kimi Raikkonen je prešao u vodstvo. Ipak, i Kimi je kasnije morao u boks, pa je Hamilton zasjeo na prvo mjesto jer je vozio bez greške tokom kiše i na kraju je slavio pobjedu.

Drugo mjesto je pripalo Bottasu koji je u jednom trenutku ugrozio Hamitlonovu prvu poziciju, ali mu je tim naredio da ipak ostane drugi. U međuvremenu je uspio da pobjegne dovoljno Raikkonenu kako bi mirno utrku priveo kraju na poziciji broj 2, dok je Kimi završio treći, a iza njjega je ostao Max Verstappen.

U ukupnom poretku vozača Hamilton je lider sa 17 bodova prednosti u odnou na Vettela iako je prije današnje trke imao minus osam bodova. Naredna trka vozi se na Hungaroringu za Veliku nagradu Mađarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi