Vettelu pol pozicija u ludim kvalifikacijama za VN Njemačke

Sjajna trka

Vettelu pol pozicija u ludim kvalifikacijama za VN Njemačke

E. Škorić

Sebastian Vettel je kao vozač Ferrarija došao do pol pozicije uoči sutrašnje utrke za Veliku nagradu Njemačke.

Na stazi žestok duel Ferrarija i Mercedesa. Do posljednjeg kruga Ferrari je imao pozicije jedan i dva, ali je Valeri Bottas postavio najbrže vrijeme, no ubrzo je rekordno brzi Vettel vratio Ferrariju pol poziciju.

Vettel je najbrži krug izvezao za minut i 11,212 sekundi, a u prvom startom redu društvo će mu praviti vozač Mercedesa Bottas, koji je ostvario 0.214 sekundi lošije vrijeme.

Kimi Raikkonen je bio treći, a četvrti Max Verstappen u Red Bullu. Danac Magnussen je u Haasu ostvario sjajan rezultat i zauzeo peto, a njegov timski kolega Grosjean šesto mjesto.

U prvih 10 su završili i Nijemac Hulkenberg, te Španac Sainz (obojica iz Renaluta), te Lederc iz Saubera i Perez iz Force India.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi