Vettel: Nije lijepo vidjeti Mercedes kako pobjeđuje

Vozač Ferrarija

Vettel: Nije lijepo vidjeti Mercedes kako pobjeđuje

D. Rakanović

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel istakao je nakon utrke u Monzi da nije vjerovao bolidu pri kočenju. 

Vettel je na Velikoj nagradi Italije zauzeo treće mjesto. Prve dvije pozicije pripale su vozačima Mercedesa Lewisu Hamiltonu u Valtteriju Bottasu. Britanac je nakon ove utrke preuzeo vodstvo  generalnom poretku. 

"Izletio sam u prvoj krvini i mislim da je nešto puklo. Lijeva strana je bila nešto niža od tada i nisam mogao da vjerujem bolidu pri kočenju. Ovo je staza na kojoj se mnogo koči, tako da u posljednjim krugovima nisam mogao da pokažem ritam koji sam mogao da imam“, rekao je Vettel i dodao:

"Danas nam je vjerovatno nedostajalo pola sekunde po krugu, ali nisam zabrinut zaostatkom. Monza je specifična staza i ako imate veliko samopouzdanje, to pravi razliku. Znali smo da nas čeka teška trka, možda smo samo očekivali da će biti neizvjesnija. Nije lijepo vidjeti Mercedes kako pobjeđuje, ali smo dali sve od sebe. Imam pozitivan osećaj sada“.

Vettel je siguran da se Ferrari može boriti sa Mercedesom za titulu u preostalom dijelu šampionata. 

"Mogli bismo da kažemo da je ovo bio loš dan, ali znamo da smo na pravom putu i da ćemo u mnogim stvarima napredovati. Generalno, bilo je sjajno vidjeti gdje smo, ali znamo da ćemo biti jači i zato pozitivno razmišljam. Nisam zabrinut, još mnogo trka nas čeka, imamo podršku, tako da je to sjajan osjećaj“, rekao je Vettel.

U generalnom poretku Hamilton ima 238 bodova, dok Vettel zaostaje tri boda. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi