Vettel: Odlazak u boks bila je jedina opcija

Gume pravile problem Ferrariju

Vettel: Odlazak u boks bila je jedina opcija

E. Čaušević

Vozač Ferrarija, Sebastian Vettel, završio je na četvrtom mjestu na jučerašnjoj utrci za Veliki nagradu Španije.

Vettel je većinu utrke u Barceloni bio na drugom mjestu i imao postolje, ali je pred sami kraj na savjet ljudi iz Ferrarija otišao u boks što ga je na kraju koštalo. Njemački vozač je završio na četvrtom mjestu, ali je pokušao opravdati odluku svoje ekipe.

"Savjetovali su me da je najbolje da odem u boks i da ostanak na stazi možda i nije dobra opcija. Gume su nam se zaista trošile dosta brže nego ostalima. Možda izgleda da smo napravili pogrešan potez, ali nije tako", rekao je Vettel, te dodao:

"Bio je to dobar vikend. Jednostavno nismo bili doboljno brzi i to je to. Imali smo nekih problema s gumama koji su nas koštali na kraju. Moramo sada vidjeti u čemu je bio problem i to riješiti što prije".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi