Vettel slavio u Melbourneu i stigao do stotog postolja u karijeri

Prva trka sezone u Formuli 1

Vettel slavio u Melbourneu i stigao do stotog postolja u karijeri

Nijemac Sebastian Vettel pobjednik je prve ovosezonske utrke Formule 1 koja se vozila na stazi u Melbourneu za VN Australije.

Vettel je do 48. pobjede u karijeri stigao u nakon velike borbe sa svjetskim prvakom Lewisom Hamiltonom, koji je završio na drugom mjestu, dok je treću poziciju na kraju zauzeo Kimi Räikkönen.

Na četvrtom mjestu završio je Daniel Ricciardo, dok je peti bio Fernando Alonso. Bodove su još osvojili Max Verstappen, Nico Hulkenberg, Valtteri Bottas, Stoffel Vandoorne i Carlos Sainz.

Za Vettela je prvo mjesto na čuvenom Albert Parku bilo i jubilarno stoto postolje u karijeru, čime se pridružio Michaelu Schumacheru, Lewisu Hamiltonu i Alainu Prostu koju se mogu pohvaliti takvim dostignućem.

Naredna utrka vozit će se 8. aprila za VN Bahreina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi