Vettel pred novu sezonu: Želim titulu sa Ferrarijem

Nijemac optimističan

Vettel pred novu sezonu: Želim titulu sa Ferrarijem

Njemački vozač u bolidu Ferrarija Sebastian Vettel želi osvojiti titulu sa ovim timom. 

Nova sezona u Formuli 1 počinje ovog vikenda, a titulu najboljeg ponovo brani Britanac Lewis Hamilton. Ipak, Vettel je spreman da se bori protiv njega i učinit će sve kako bi titulu vratio u svoje ruke.

"Trenutno tražim krajnje zadovoljstvo, titulu sa Ferrarijem, najvećim timom u historiji. To mi je glavni cilj, da osvojim titulu sa Ferrarijem i da osvojim titulu protiv najboljih, a jedan od njih je svakako Hamilton", rekao je Vettel i kratko se osvrnuo na početak sezone:

"U Australiji ćemo biti na najnižem nivou, ali mislim da ćemo tokom sezone mnogo napredovati. Očekujem jak McLaren u drugom dijelu sezone".

Podsjetimo, prva trka sezone vozi se u Australiji, a prvi slobodni trening planiran je za noć između četvrtka i petka od 2.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi