Vettel: Volio bih ostati u Ferrariju
EPA

Bit će prvi izbor za sezonu 2021.

Vettel: Volio bih ostati u Ferrariju

Sebastian Vettel uvjeren je da će potpisati novi ugovor sa Ferrarijem.

Njemačkom vozaču na kraju sezone ističe ugovor s Ferrarijem i u proteklim periodu bilo je glasina o napuštanju tima, međutim od toga, kako stvari stoje neće biti ništa.

Vettel je u razgovoru za Sky F1 jasno dao do znanja da želi ostati, pogotovo nakon što je Ferrarijev šef Mattia Binotto izjavio da je on u projekcijama za sezonu 2021. i dalje prva opcija.

"Volio bih da ostanem. Prioritet je 2020. godina, a onda ćemo vidjeti. Već sam bio u ovakvoj poziciji u Ferrariju, a tek je februar. Posljednji put smo potvrdili novi ugovor u augustu, pa mislim da se to neće mnogo promijeniti. Namjere su jasne i siguran sam da ćemo sve riješiti", rekao je Vettel, dodavši:

"Osjećam se dobro, imam samopouzdanja. Vjerujem da ću biti bolji ove godine."

Nakon ovakvih riječi vjerovatno će splasnuti nagađanja o Ferrarijevom interesovanju za šesterostrukog prvaka Hamiltona koji će, po svemu sudeći, ostati u Mercedesu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi