Vettel: Verstappen je bio jednostavno neuhvatljiv

Solidan vikend za Ferrari

Vettel: Verstappen je bio jednostavno neuhvatljiv

Endin Čaušević

Njemački vozač Sebastian Vettel završio je danas na trećem mjestu na utrci za Veliku nagradu Austrije.

Pobjedu u Austriji slavio je vozač Red Bulla, Max Verstappen, dok su iza njega završili vozači Ferrarija, Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel. Njemački vozač se trećim mjesto vratio na vrh u ukupnom poretku i sada ima jedan bod više od vodećeg Hamiltona.

Na kraju je ovo bio dobar vikend za Vettela koji je utrku startao sa petog mjesta nakon što je kažnjen s tri pozicije zbog incidenta u kvalifikacijama. Vettel je pokušao do kraja da prestigne Raikkonena i Verstappena, ali nije uspio.

"Ovo je bila vrlo dobra utrka za Verstappena i bio je siguran na stazi. Pokušali smo ga nekako uhvatiti do samog kraja, ali jednostavno to nismo uspjeli. Moglo je i bolje, ali treba priznati i reći da je Max zasluženo pobijedio danas", rekao je Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi