Vettelu u Kanadi pol pozicija, 54. u karijeri

Velika nagrada Kanade

Vettelu u Kanadi pol pozicija, 54. u karijeri

E. Škorić

Ferrarijev vozač Sebastian Vettel stigao je do pol pozicije pred trku Velike nagrade Kanade.

Vettel je u nevjerovatnim kvalifikacijama završio prvi, no čak šest vozača je moglo na kraju do pola.

Iza Vettela završio je Valeri Bottas iz Mercedesa, a na trećem mjestu starta Max Verstappen iz Red Bulla, dok je četvrto mjesto pripalo Lewisu Hamiltonu, a s trećeg startnog reda startaju Kimi Raikkonen i Daniel Ricciardo.

Iako je Hamilton u posljednjem pokušaju bio i najbrži, tokom kvalifikacija su mu blokirali točkovi u nekoliko navrata, što se ispostavilo i kobnim za vozača Mercedesa.

Sedmi će u sutrašnju utrku startati Renaultov Nico Hulkenberg, a osmi Esteban Ocon u Force Indiji. Peti startni red zauzeo je drugi Renault-Force India par, Carlos Sainz i Sergio Perez.

Ovo je u Kanadi prva pol pozicija za Ferrari još od 2001. godine i Michaela Schumachera, a s najbržim krugom od 1:10.776 stigao je do svoje 54. pol pozicije u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi