Vikend iz snova za Martina u Le Mansu, Marquez potezom kamikaze iznenadio Bagniaju

Sjajna utrka MotoGP-a

Vikend iz snova za Martina u Le Mansu, Marquez potezom kamikaze iznenadio Bagniaju

Endin Čaušević

Fantastičnu utrku gledali smo danas u MotoGP-u na Velikoj nagradu Francuske u Le Mansu u kojoj je slavio Jorge Martin nakon sjajne borbe s akutelnim prvakom Peccom Bagniajom, ali i Marcom Marquezom koji je u zadnjem krugu izveo sjajan manevar.

Pecco Bagnaia je danas imao odličan start i uspio je da izbije na prvo mjesto ispred Jorgea Martina za razliku od jučer kada je u sprint utrci s druge pao na 13. poziciju, a ubrzo nakon toga je i odustao.

No, aktuelni prvak svijeta preuzeo je prvo mjesto već na startu, no Martin mu nije dozvolio da pobjegne i napravi prednost.

Preok 15 krugova gledali smo kako Bagnaina i Martin vode bitku na vrhu. Italijan je čuvao prvo mjesto, a Španac je iza njega proučavao svaki njegov potez iz krivine u krivinu kako bi shvatio kada da krene u napad.

Martin je to uradio sedam krugova prije kraja kada je u trećoj krivini napao Bagnaiju i uspio je da ga pretekne i preuzme prvo mjesto.

Oglasi

Borba Martina i Bagnaije je uključila u igri u i Marca Marqueza koji je ima preko dvije sekunde zaostatka za vodećim dvojcem, ali uspio je da se vrati što nam je donijelo pravi spektakl u posljednjim krugovima.

Tri kruga prije kraja Martin pravi grešku i odlazi preširoko čime je otvorio vrata Bagnaiji i Marquezu. Italijan je krenuo u napad, ali se Španac uspio odbraniti i ostati na prvom mjestu.

U posljednjem krugu je Bagnaia smanjio ponovo zaostatak i krenuo po sve ili ništa protiv Martina koji je napravio nekoliko grešaka što je vratilo Italijana, ali i Marca Marqueza u borbu za pobjedu.

Martin se odlično branio ispred Bagniaje, a pobjedu mu je donio Marquez koji se nekoliko krivina prije kraja "bacio" ispred Bagnaije i prestigao ga što je Martinu omogućilo bijeg i pobjedu.

Marquez je svojim potezom iznenadio Bagniaju i na kraju ga je pobijedio u toj borbi i došao do drugog mjesta iako je startao s tek 13. mjesta, dok je Italijan na kraju završio kao trećeplasirani.

Jorge Martin je vodeći u ukupno poretku sa 129 bodova, dok drugoplasirani Bagnaia ima 38 bodova manje. No, u igri za titulu itekako Marquez i Bastianini koji imaju samo dva boda manje u odnosu na Bagniaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi