Drama u Miamiju: Leclerc izletio, Verstappen podbacio, kvalifikacije prekinute
FOTO: EPA

Nastavljen karavan Formule 1

Drama u Miamiju: Leclerc izletio, Verstappen podbacio, kvalifikacije prekinute

H. Zilić

Karavan Formule 1 preselio se na drugi kontinent. Ovaj vikend najbolji vozači današnjice su u SAD-u gdje se vozi VN Miamia na ulicama ovog grada u na Floridi, a večeras su održane i kvalifikacije.

Druga ulična utrka nakon Bakua i dosta drame u kvalifikacijama koje su prekinute.

Kvalifiakcije su prekinute dvije minute prije kraja nakn što je Chrales Leclerc vozač Ferrarija izletio sa staze, sudije su pokazale crvenu zastavu i u tom trenutku su priznati rezultati vozača koji su imali odvežen krug do tog momenta.

Pomenuti rezultati su dosta zanimljiv startni proedak kreirali pred sutrašnju utrku.

Pole position pripao je Sergiu Perezu u Red Bullu, a sa Meksikancem u prvom startnom redu bit će iskusni Fernando Alonso u Aston Martinu.

Znimljiv je drugi startni red kojeg čine Carlos Sainz u Ferrariju i Kevin Magnussen u Haasu koji je tako došao do jednog od najboljih rezultata u karijeri kada su u pitanju kvalifikacije.

Oglasi

Sa pete i šeste pozicije startat će Piere Gasly u Alpini i George Russell u Mrecedesu. Russell je tako potvrdio dobar vikend, dok je Gasly zahvaljujući prekidu uspio da dođe do odlične pete pozicije.

Sedmo i osmo mjesto pripalo je Charlesu Leclercu koji je i izazvao prekid svojim izletanjem u bolidu Ferrarija, a pored njega tu će biti Esteban Ocon još jedan vozač ALpine.

Lider u šampinatu i aktuelni svjetski prvak Max Veerstappen u bolidu Red Bulla startat će sa devete pozicije. Verstappen je odvozio jedna krug samo u kojem je napravio grešku i nije imao priliku da ispravi jer su kvalifikacije prekinute.

Deseto mjesto pripalo je Valteriju Botassu u bolidu Alfa Romea.

Poredak u kvalifikacijama garantuje sutra veoma zanimljivu i uzbudljivu utrku na ulicama Miamija, a staza je i u ova dva dana trneing ai kvalifikacija pokazala da ima itekako zamki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti