Lude kvalifikacije u Istanbulu: Pregršt iznenađenja uz senzaciju na kraju!

Za Veliku nagradu Turske

Lude kvalifikacije u Istanbulu: Pregršt iznenađenja uz senzaciju na kraju!

A. Čaušević

Lude kvalifikacije vožene su na Istanbul parku za Veliku nagradu Turske koja je na programu sutra. 

Do prve pozicije u karijeri stigao je Lance Stroll iz Racing Pointa koji je u posljednjim minutama odvezao najbolje vrijeme dana (1:47.765).

Drugi je bio Max Verstappen. Vozač Red Bulla je i najveći gubitnik dana ozbirom da je tokom cijelih kvalifikacija imao najbolje vrijeme.

Kvalifikacije su vožene po kišnom vremenu pa je samim tim bilo pregršt iznenađenja. Tako će Mercedesovi Lewis Hamilton i Valtteri Bottas startati kao šesti i deveti.

Odličan dan imali su vozači Alfe Romeo. Kimi Raikkonen je stigao do osmog, a Antonio Giovinazzi do desetog mjesta.

Inače, treći će sutra startati Sergio Perez iz Racing Pointa, dok je Alexander Albon četvrti. U top 10 još su vozači Renaulta Daniel Ricciardo (peti) i Esteban Ocon (sedmi).

Vozači Ferrarija Charles Leclerc i Sebastian Vettel nisu ušli u top 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi