Williams F1 tim ide na prodaju?

Da li je ovo spas za slavnu ekipu?

Williams F1 tim ide na prodaju?

Slavni britanski F1 tim, Willams, navodno ozbiljno razmišlja o prodaji. Za sada je, ipak, još uvijek sve na bazi špekulacije o planovima vlasnika o prodaji tima.

Za one koji ne znaju, Williams je treći najupsješniji tim u historiji Formule 1, a osnovao ga je davne 1966. godine Sir Frank Williams, nekada i sam vozač automobilskih utrka. Frank Williams, inače, i dalje drži poziciju direktora tima.

Zvanični vlasnici Williams, Williams Grand Prix Holding grupa razmišljaju o prodaji manjinskog ili većinskog udjela u vlasništvu, a možda i potpunoj prodaji kompanije.

Navodno se čelnici grupacije žele posvetiti novim izazovima.

Slavni dani su daleko iza Williamsa koji već neko vrijeme ne igra važnu ulogu u najbržem cirkusu na svijetu, pa bi nove investicije možda mogle oživjeti ekipu.

Može se pročitati kako je Williams trenuno u teškoj finansijskoj situaciji, ali u poprilično teškoj situaciji je čitav F1 s obzirom da je zbog pandemije novog koronavirusa sve odgođeno pa tako i početak nove sezone.

Top Komentari

Kluivert
Sadili kumpjera kod Babe Gospave
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti