Williams: Russell je bio prava odluka ovog tima

Dobio veliko povjerenje

Williams: Russell je bio prava odluka ovog tima

E. Čaušević

Williams je najviše razočarao u minuloj sezoni Formule 1, ali ovaj tim već sada radi punom parom za nove izazove.

Od ekipe Willamsa se u narednoj sezoni očekuje da bude konkurent u borbi za bodove jer su ove godine totalno podbacili. Prvi vozač ekipe će biti George Russell koji je ove sezone debitovao u F1 u ekipi Williamsa.

U Williamsu imaju veliku vjeru u ovog mladog vozača i poručili su mu da će biti vođa ekipe. Drugi vozač u narednoj sezoni je debitant Nicholas Latifi koji mijenja Roberta Kubicu.

"Russell ima talent i u pravo vrijeme je došao u tim. Nije imao pritisak ove sezone i uspio je da se navikne na sve ono što nosi Formula 1. U prethodnih pet godina on je jedna od najboljih odluka koje smo donijeli", rekla je šefica ovog tima Claire Williams.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije