Završena Moto GP sezona: Oliveira izdominirao na domaćem terenu

Bez mnogo uzbuđenja u Portugalu

Završena Moto GP sezona: Oliveira izdominirao na domaćem terenu

E. Čaušević

Miguel Oliveira slavio je danas na posljednjoj utrci sezone Moto GP-a u Portugalu.

Oliveira je uspio da ubjedljivo dođe do pobjede u Algraveu na domaćem terenu, te tako završi odličnu sezonu na najbolji mogući način.

Portugalac je startao s pol pozicije i odličnim startom je odbranio prvo mjesto koje je dominantno čuvao do samog kraja utrke.

Iza njega na drugoj poziciji bio je Miller koji je uspio da pretekne Morbidellija. Četvrti je bio Espargararo, a peti je bio nevjerovatni Nakagami koji je imao zaista fantastičnu utrku.

Dovizioso je uspio da dođe do šeste pozicije iako je na startu bio tek na 12. mjestu. U TOP 10 još su bili Bradl, A. Espargararo, Marquez i Zarco.

Legendarni Valentino Rossi završio je tek na 12. mjestu, dok je novi prvak kraljevske klase Joan Mir odustao u 15. krugu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi