Poznat kalendar za Moto GP sezonu

Rekordan broj utrka u Španiji

Poznat kalendar za Moto GP sezonu

E. Oštraković
Teme:

Konačno je poznat zvanični raspored za novu Moto GP sezonu.

Sezona će krenuti 19. jula, a prva utrka biti će u Jerezu koji se nalazi u Španiji, te će sve utrke biti održane na tlu Evrope.

Čak devet utrka biti će održano u Španiji, što se nikada prije nije dogodilo. Ipak, utrke u Thailandu, Maleziji, Texasu i Argentini još uvijek nisu otkazane, a krajnji rok je 31. juli.

Jedan od glavnih uslova je da utrke ne budu "iza zatvorenih vrata" već moraju dopustiti publici da može prisustvovati.

Tako će nakon 19. jula i utrke u Jerezu, naredna utrka biti 26. jula ponovo u Jerezu. Poslije toga utrka će se održati u Austriji i to 6. augusta.

Nakon toga na redu je utrka u Češkoj Republici, tačnije u Brnu, a biti će održana 9. augusta. Zatim se ponovo vozi utrka u Austriji, 23. augusta, a nakon toga 13. septembra gledamo utrku u San Marinu.

Sedam dana nakon te utrke vozi se na istoj stazi, a 27. septembra slijedi velika nagrada Katalonije. Poslije Katalonije na red dolazi Le Mans i velika nagrada Francuske, a biti će održana 11. oktobra.

Ostaje da vidimo šta će biti sa ostalim utrkama, ali bitno je da je veliki broj utrka potvrđen, te da će navijači moći da im prisustvuju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi