Trojica Španaca na podijumu u Misanu

Vožena Velika nagrada Emilije Romagne

Trojica Španaca na podijumu u Misanu

A. Čaušević
Teme:

Španski motociklist Maverick Vinales iz Yamahe stigao je do prve pobjede u ovoj sezoni Moto GP klase.

Vinales je bio najbrži na stazi Misano na Velikoj nagradi Emilije-Romagne, a podijum su kompletirali njegovi sunarodnjaci.

Joan Mir iz Suzukija je bio drugi, a treći Pol Espargaro koji vozi motocikl KTM-a. Fabio Quartararo je prošao četvrti kroz cilj.

Veliko razočaranje doživio je Valentino Rossi koji je na svojoj stazi pao već u drugom krugu, a nekoliko krugova kasnije se povukao u boks.

U generalnom poretku Andrea Dovizioso koji je danas završio osmi sada ima 84 boda, jedan više od Quartarara i Vinalesa koji su skupili po 83 boda.

Naredna utrka iz Moto GP klase se vozi već sljedećeg vikenda i to u Barceloni.

Top Komentari

realno_govoreci
Koja ljepota u Moto GPu sada. Kada nema Markeza konačno zanimljivo i svako moze pobjediti i biti prvak,prije se znalo ko je prvi ,samo je bila borba za drugo mjesto
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi