Koliko novca je dobio Pogačar osvajanjem Tour de Francea?

Historijski uspjeh Slovenca

Koliko novca je dobio Pogačar osvajanjem Tour de Francea?

A. Čaušević

Tadej Pogačar koji danas slavi 22. rođendan je senzacionalno postao drugi najmlađi pobjednik u historiji Tour de Francea. 

Pogačar je žutu majicu nosio samo jedan i to posljednji dan utrke, a to mu je bio dovoljno za najveći uspjeh.

Za pobjedu na najprestižnijoj biciklističkoj utrci na svijetu organizatori Toura su slovenskom biciklisti uručili nagradu od 500.000 eura.

Njegov sunardonjak, Primož Roglič koji je bio vodeći većinu takmičenja je dobio 200.000 eura, dok je trećeplasirani Ricie Porte prošao s nagradom od 100.000 eura.

Inače, pobjeda na etapi se nagrađuje sa 11.000 eura. Pogačar je ostvario tri etapne pobjede što znači da je dobio još 33.000 eura.

Svi takmičari plasiran od 20. pozicije ka niže su dobili simboličnu nagradu od po 1.000 eura.

Top Komentari

SadioZ
Jako težak i nezahvalan sport. Svaka čast Tadeju i nadam se da će konkurisati za Vueltu, on je budućnost biciklizma.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi