Veliki preokret na Tour de Franceu: Poslije nestvarne vožnje Slovenac skinuo Slovenca!

Ostala još jedna etapa

Veliki preokret na Tour de Franceu: Poslije nestvarne vožnje Slovenac skinuo Slovenca!

A. Čaušević

Pred završnu etapu Tour de Francea od Mantes-la-Joliea do Elizejskih poljana u Parizu koja ima i status paradne došlo je do smjene u vrhu. 

Naime, u 20. etapi od Lurea do vrha uspona na La Planche des Belles Filles u dužini od 36.2 kilometar slavio je Tadej Pogačar te preuzeo vodstvo od sunarodnjaka Primoža Rogliča.

Pogačar je odvezao nestvarnu etapu pa je zaostatak od 57 sekundi uspio pretvoriti u prednost od 59 sekundi i praktično se nalazi pred historijskom pobjedom. Dionicu je odvo u vremenu 55 minuta i 55 sekundi.

Drugi u današnjoj etapi bio je Tom Dumoulin, a treći Richie Porte, dok je Roglič bio peti sa minutom i 56 sekundi zaostatka za pobjednikom Pogačarom.

Ukoliko zadrži prednost Pogačar koji će u ponedjeljak napuniti 22 godine će postati drugi najmlađi pobjednik Toura u 117 godina dugoj tradiciji utrke. Mlađi je samo Henri Cornet koji je slavio 1904. godine.

Top Komentari

vitez_bosnjo
Kralj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi