Tour de France: Roglič sve bliže da ispiše historiju!

Danas vožena 18. etapa

Tour de France: Roglič sve bliže da ispiše historiju!

A. Čaušević

Michal Kwiatkowski je bio najbrži na 18. etapi ovogodišnjeg Tour de Francea vožene od Meribela do La Roche-sur-Forona u dužini od 175 kilometara, dok je Primož Roglič i dalje vodeći.

Poljak je do prve etapne pobjede stigao zajedno sa timskim kolegom Richarom Carapozom. Obojica su kroz cilj prošli s istim vremenom.

Treći je kroz cilj prošao Belgijanac Wout Van Aert koji je za biciklistima iz tima INEOS Grenadiers zaostao skoro dvije minute.

Vodeći u generalnom poretku su se štedili pa u vrhu nije bilo promjena. Tri etape prije kraja Roglič je blizu da ispiše hisotoriju i dođe do konačne pobjede.

Slovenac pred narednu etapu ima 57 sekundi prednosti nad sunarodnjakom Tadejom Pogačaraom, dok trećeplasirani Miguel Angel Lopez kasni minut i 27 sekundi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi