Tour de France: Roglič i dalje vodeći, 14. etapa pripala Andersenu

Slovenac ima 44 sekunde prednosti

Tour de France: Roglič i dalje vodeći, 14. etapa pripala Andersenu

A. Čaušević

Soren Kragh Andersen pobjednik je 14. etape ovogodišnjeg Tour de Francea, dok je Primoš Roglič i dalje vodeći u ukupnom poretku. 

Andersen je etapu dugu 194.5 kilometraa od Clermont-Ferranda do Lyona prošao za 4:28:10, nakon što je u u samom finišu uspio nadmašiti najbolje bicikliste sprintere.

Drugo i treće mjesto s identičnim prolaznim vremenom i 15 sekundi zaostaka za Dancem su zazueli Slovenac Luka Mezgec i Italijan Simone Consonni.

U ukupnom poretku Primož Roglič je i dalje vodeći. Slovenac ima velike 44 sekunde prednosti u odnosu na sunarodnjaka Tadeja Pogacara. Treći je Kolumbijac Egan Bernal koji kasni 59 sekundi.

U nedjelju se vozi 15. etapa. Brdska dionica od Lyona do Grand Colombiera je duga 174.5 kilometara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi