Tour de France: Yates vodeći i nakon osme etape

Danas najbržio bio Peters

Tour de France: Yates vodeći i nakon osme etape

A. Čaušević

Osma etapa ovogodišnjeg Tour de Francesa vožena je od Cazeres-sur-Garonnea do Loudenviellea u dužini od 141 kilometra, a pobjedu je odnio Nans Peters.

Francuski biciklist koji vozi za ekipu AG2R. Nakon prve polovine etape vodeća grupa je imala 13 minuta predonsti nad ostatkom.

U uzbudljivoj završnici Peters je se na spustu Bales uspio odvojioti od Ilnura Zakarina, a na kraju je etapu dobio sa svega 47 sekundi prednosti.

Zakarin je zbog loše vožnje niz brdo na kraju bio četvrti, dok su drugo i treće mjesto pripali Tomsu Skujinsu i Carlosu Veroni.

U ukupnom poretku Britanac Adam Yates i dalje ima tri sekunde prednosti u odnosu na Slovenca Primoža Rogliča, dok je sada na trećoj pozicjii Guillaume Martin.

U nedjelju se vozi druga etapa na Pirinijema od Paua do Larunsa, a duga je 153 km.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije