Tour de France: Slovenac Roglič vodeći i nakon 12. etape

Danas najbrži bio Marc Hirschi

Tour de France: Slovenac Roglič vodeći i nakon 12. etape

A. Čaušević

Najduža etapa Tour de Francea u dužini od 218 kilometara od Chauvignya do Sarrana pripala je švicarskom biciklisti Marcu Hirschiju.

Ovaj 22-godišnjak se dao u bijek na 28 kilometara od cilja, a na kraju je postao prvi Švicarac koji je stigao do etapne pobjede još od 2012. godine kada je slavio Fabio Cancellare.

U posljednjih 50 kilometara Hirschi je vozio prosječnom brzinom od čak 42.3 km/h. Francuz Pierre Rolland i Danac Soren Kragh Andersen završili su drugi i treći.

Slovenac Primož Roglič je i nakon 12. etape ostao vodeći, Kolumbijcu Eganu Bernalu biježi ukupno 21 sekundu.

Naredna etapa od Châtel-Guyona do Pas de Peyrola je duga 191.5 kilometara koja ima sedam uspona iz prve kategorije vozi se u petak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi