Tour de France: Lukačenku šesta etapa, Yates i dalje vodeći

Biciklista Astane danas bio najbolji

Tour de France: Lukačenku šesta etapa, Yates i dalje vodeći

Admin Čaušević

Aleksej Lučenko bio je najbolji na šestoj etapi Tour de Francesa. Kazahstanski biciklista koji se takmiči za tim Astane bio je najbolji na dionici od Le Teila do vrha uspona na Mont Aigoual. 

Lučenko je pobjedao zajedno sa sedmoricom biciklista nakon 15-ak kilometra, a desetak kilometara prije kraj imao je oko pola minute prednosti u odnosu na prvog pratitelja Jesusa Herrarda.

Etapa je bila duga 191 kliometar, a Lukačenko je istu odveo s vremenom 4:32:34. Drugolasirani Herrard je na kraju zaostao 55 sekundi.

Pošto je Kazahstanac pred današnju etapu kasnio preko pet minuta za vodećim bez obzira na današnji superioran trijumf nije bilo promjena u vrhu.

Adam Yates iz tima Mitchelton-Scott ostao je vodeći s ukupnim vremenom 27:03:57, na drugom i trećem mjestu su dvojica Slovenaca Priomž Roglič i Tadej Pogačar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi