Zastrašujuće snimke MMA borca tokom skidanja kilograma: "Sreća pa nije umro"
Foto - Screenshot

Piccolotti se igrao sa zdravljem

Zastrašujuće snimke MMA borca tokom skidanja kilograma: "Sreća pa nije umro"

Midhat Šljivak

Bellatorov borac Adam Piccolotti (14-3) dobio je šestomjesečnu zabranu nastupa zbog snimka na kojem je skidao kilograme.

Ovaj MMA borac objaviio je snimak kako u teškim bolovima povraća na peškir. Video je privukao veliku pažnju, a zbog ekstremnog skidanja kilograma povratio je 20-ak puta pred borbu s Georgijem Karakhanyanom.

Uspio je nakon dosta muke da skine kilograme i da pobijedi protivnika u proteklu subotu. Međutim, 33-godišnjak se neće boriti narednih šest mjeseci.

[twitter]https://twitter.com/MMAMadnesss/status/1496346684225650690[/twitter]

On je dobio suspenziju jer je koristio opasne metode za skidanje kilograma, a da bi se vratio u oktagon morat će imati dopuštenje nefrologa.

Također, Piccolotti je kažnjen i novčano s 2.500 dolara, a prvi čovjek Atletske komisije Michael Mazzulli je veoma zabrinut onim što je vidio.

"Vidio sam snimak i ono što je napravio je nepotrebno. Brinemo se za sigurnost boraca i nadam se da će naučiti nešto iz ovog. Srećom nije umro", rekao je Mazzulli za ESPN i dodao je:

"Zabrinut sam zbog njegovih bubrega. Mora se nešto napraviti zbog ovih opasnih skidanja kilograma."

Piccoloti je snimak izbrisao s društvenih mreža, ali već je dovoljno viđeno da dobije žestoku suspenziju. Treba istaći da su suspendovani i njegovi treneri.

Top Komentari

AG3
Samo uvest vagu na par sati prije meca, uz dozvoljeno odstupanje do 1%. Kad mogu skidat ovako i vazda bit na ivici kolapsa, mogu i pred mec bit u predvidjenoj kilazi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi