Najsnažniji fudbaler svijeta se okrenuo boksu i izaziva CR-a: "Reći ćeš 'siu', a onda..."

Akinfenwa u elementu

Najsnažniji fudbaler svijeta se okrenuo boksu i izaziva CR-a: "Reći ćeš 'siu', a onda..."

Eldar Ganibegović

Poznat kao najsnažniji fudbaler svijeta, Adebayo Akinfenwa okrenuo se boksu nakon što se povukao u ljeto 2022. godine. Sada izaziva Cristiana Ronalda.

Iznenađujuće, Akinfenwa rođen u Londonu je svoj profesionalni fudbalski debi u Litvaniji sa Atlantasom imao 2001. godine.

Potom je igrao u nižim ligama Engleske za Boston United, Leyton Orient, Doncaster, Torquay, Swansea, Millwall, Gillingham, Wimbledon ili Wycombe.

Nakon što je okačio kopačke o klin, Englez se okrenuo boksu i smatra da bi to trebalo da uradi i Cristiano Ronaldo (37).

Štaviše, Akinfenwa je rekao da bi lako pobijedio portugalsku zvijezdu ako bi ga sreo u ringu.

"Nema mnogo stvari koje bi Ronaldo mogao da uradi. Mislim da bi se mogao boksati. Njegov završni potez bi bio "suuuu", zatim bi skočio i odlučno udario protivnika. Šta ako bih mogao da ga pobijedim?

Da se Ronaldo i ja borimo on bi bio loš dečko, pa bih ga pobijedio. Došao bi na mene i vikao 'suuuu', ali ja bih uzvratio 'zvjerskim udarcem i imao bih podršku publike. Bilo bi teško... Ne, ne bi bilo, pobijedio bih ga", rekao je Akinfenwa, prenosi Daily Star.

Sa 1,80 metara visine, Akinfenwa je rijetko imao manje od 100 kilograma i uvijek je morao dodatno trenirati. Strast prema dizanju tegova dovela ga je do podviga da radi bench press od 200 kilograma za prsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi