Šta će biti sa Ćatićem? Menadžera su mu 'raskrinkali' i osudili

Ne piše mu se dobro

Šta će biti sa Ćatićem? Menadžera su mu 'raskrinkali' i osudili

Adnanu Ćatiću ne piše se dobro ukoliko se dokaže sve ono što mu u Njemačkoj stavljaju na teret.

Nekadašnji bokserski šampion (40) se već mjesecima nalazi u pritvoru zbog optužbi za doping i utaju poreza, a dok se čekaju bilo kakve vijesti o njegovoj borbi s pravosuđem, mediji u Njemačkoj objavili su da kroz isti pakao prolazi i njegov menadžer Ronald Bebak (57).

Ugledni njemački list Bild objavio je ekskluzivno kako je zbog utaje poreza osuđen i dosadašni Ćatićev menadžer, a informaciju je u međuvremenu potvrdio i portparol okružnog suda u Koelnu.

"U svojstvu menadžera Felixa Sturma na dvije godine uvjetno zbog utaje poreza u 12 slučajeva osuđen je Roland Bebak", potvrđeno je.

Iznos za koji je Bebak osuđen višestruko je manji (310.000 eura) od onog za kojeg se tereti naš bokser, pa bi, u slučaju da mu se dokaže krivica, teško mogao izbjeći dužu zatvorsku kaznu.

Tokom prethodnih godina Bebak je zaradio velike novce od Ćatićevih borbi i TV ugovora. A danas? Porezni istražitelji već su počeli da mu plijene imovinu, pa je, između ostalog, ostao i bez luksuznog Mercedesa (GT Coupe, oko 500 KS) čija se vrijednost procjenjuje iznad 130.000 eura.

Top Komentari

BosnianKing2
Lopovcina i prodana dusa, cim to proda ime i identitet sta ocekivat od takvog idiot.
4 7
Guber
"naš" bokser? Koliko znam nikad nije pod našom zastavom boksao.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije