Dražan Janjanin ga nije ni dotakao: Ahmed Krnjić nokautirao rivala u prvoj rundi!
Lagan posao za Krnjića

Dva od dva u boksu

Dražan Janjanin ga nije ni dotakao: Ahmed Krnjić nokautirao rivala u prvoj rundi!

Midhat Šljivak

Bh. borac Ahmed Krnjić pobijedio je večeras u Njemačkoj sunarodnjaka Dražana Janjanina prekidom u prvoj rundi.

Bokserska karijera Ahmeda Krnjića gradi se jako dobro. U Njemačkoj je došao do druge pobjede, a lagan zalogaj je bio Dražan Janjanin.

Bosanski čelik je od samog početka dominirao borbom. Janjanin nije imao pravi odgovor, nije ni dotakao Krnjića u ovoj borbi, te je nakon jednog udarca u tijelo pao na pod.

Sudija nije imao druge već da prekine borbu. Govor tijela sve je rekao i Janjanin nije mogao nastaviti.

Ahmed je nakon borbe iskazao veliko zadovoljstvo pobjedom. Ipak, svjestan je da je protivnik bio prelagan zalogaj.

Oglasi

"Druga borba, drago mi je što sam pokazao kvalitete. Nadam se da će naredni put duže trajati i da ću pokazati svoje kvalitete", rekao je Krnjić i zatim je saopštio svoje ciljeve.

"Cilj je biti najbolji, biti broj jedan", jasna je poruka Bosanskog čelika.

Krnjić se nakon ove borbe okreće obavezama u kickboxingu gdje će ubrzo ponovo ući u ring. U Bugarskoj Varni 20. aprila čeka ga šampionj Enfusiona Marokanac Nidal Bchiri.

Ahmed je u kickboxing karijeri na učinku od 14 pobjeda i dva poraza i trenutno je šampion Evrope ugledne Senshi promocije.

26-godišnjak je doslovno tek na početku borilačke karijere i sigurno će u narednim godinama donositi nove radosti u Bosnu i Hercegovinu.

Top Komentari

Ss.ba
Ahmed je šampion.pravi sportista.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi