Ahmed Vila stigao do nove pobjede

Osma pobjeda karijere

Ahmed Vila stigao do nove pobjede

M. Šljivak

Bh. borac Ahmed Vila pobijedio je večeras u Frankfurtu Čeha Jaroslava Pokornya jednoglasnom odlukom sudija na Oktagon 33 priredbi.

Dominirao je Vila u ovoj borbi. Uvjerljiv je bio u prvoj i trećoj rundi, druga je bila poprilično izjednačena, ali na kraju sudije nisu imale dileme kada je pobjednik u pitanju.

Ruka bh. borca je na kraju meča bila visoko u zraku i Vila je došao do svoje osme pobjede u profesionalnoj karijeri.

Interesantno je svakako da je Ahmed prije samo dva mjeseca odradio borbu. Ipak, kako je i tu dominirao rivala prošao je bez ikakvih povreda i brzo je dogovorio i ovaj meč.

Sada je sjajni borac na dvije pobjede u nizu. Cilj je do kraja godine upisati još nekoliko pobjeda i s ovakvom formom rezultati će i doći.

Top Komentari

BHparola
Ovaj je opasan i takticki mnogo jak, ne vidi se KO ali vecinom zna sta radi
1 0
user1654441893
Covjek brown belt bjj .. strasan fighter
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi