Ahmed Vila se vraća u oktagon!

Već 16. aprila

Ahmed Vila se vraća u oktagon!

Midhat Šljivak

Bh. borac Ahmed Vila se vraća u oktagon.

Sjajni Sarajlija koji će uskoro proslaviti svoj 26. rođendan borit će se 16. aprila u Dusseldorfu, a protivnik će mu biti njemački borac Said Eidi.

Bit će ovo povratak Vile u oktagon nakon jula prošle godine i kada je na EMC 7 eventu imao neriješen meč protiv Edgara Davalosa.

Sada će pod okriljem iste organizacije tražiti povratak na pobjedničke staze jer je gotovo četiri godine bez pobjede, barem po mišljenju sudija.

Prvo je u Austriji pokraden u meču s Hasanom Chamzatovim, da bi potom odradio borbe s elitnim borcima Madsom Burnellom i Danielom Torresom, gdje je poražen.

Meč protiv Armana Popala također je domaćinskom odlukom sudija pripao švedskom borcu, da bi prošle godine u sedmom mjesecu odradio neriješen meč s Davalosom.

Sada će imati šansu da se novom borbom u EMC promociji vrati na pobjedničke staze, a pred njim je vršnjak Said Eidi koji je u karijeri na omjeru od šest pobjeda i sedam poraza.

Bh. borac je u karijeru odradio 12 borbi i ima omjer od sedam pobjeda, četiri poraza i jednog no contest meča.

Treba istaći da će se na istom eventu boriti i Denis Stojnić koji za protivnika ima Ivu Ćuka iz Hrvatske, a moguć je nastup i Erka Juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi