Sjajna noć bh. boraca u Njemačkoj: Stojnić, Vila i Jun  premlatili svoje protivnike

Ubilježili pobjede

Sjajna noć bh. boraca u Njemačkoj: Stojnić, Vila i Jun premlatili svoje protivnike

E. Škorić

Bosanskohercegovački MMA borac Ahmed Vila slavio je na borilačkom spektaklu EMC 9 u njemačkom Dizeldorfu.

Vila je već u prvoj rundi došao do trijumfa nad Saidom Eidijem. Zadao je rivalu nekoliko udaraca, bio je izuzetno dominantan u parteru, a onda je giljotinom Eidija primorao da "tapka", te na kraju da mu preda meč.

"Ovo nije moja prva pobjeda ovdje, vjerujem da sam pobijedio u prošloj borbi. Neću reći da sam pokraden, ali odluka nije bila dobra. Vjerujem da sam pobjednik, u svojoj glavi sam uvijek šampion i neću stati dok ne postanem prvak u EMC-u. Hvala svim Bosancima koji su došli ovdje da me podrže. Najbolji ste, hvala", izjavio je Vila nakon pobjede.

Prethodno je sinoć nastupio i Denis Stojnić, koji je pretukao Ivu Ćuka u meču teške kategorije. Nakon dvije minute borbe u prvoj rundi se Stonić sjurio prema protivniku, oborio ga na pod i potom nadmoćno ga udarao rukama.

Kako Ćuku nije bilo pomoći, sudija je morao da prekine borbu kako bi spriječio veće posljedice za borca koji na sebi ima istetovirane ustaške simbole.

Stojnić je sa zastavom s ljiljanima ušao u ring, a kasnije se zahvalio svim navijačima iz BiH i dijaspore koji su bili njegova podrška. To je bila njegova 20. pobjeda, a uz to ima i tri poraza.

Za kraj sjajne večeri bh. boraca, Erko Jun je slavio protiv Szyoma Wrzesiena. U prve dvije runde Jun je dominirao, a u trećoj rundi natjerao sudiju da prekine borbu, pa je naš perspektivni borac mogao da slavi i da nastavi da gradi svoj uspješan put u mješovitim borilačkim sportovima.

Top Komentari

denimen9
A što ga se imenjak našaketa. Bravo za Stojnića, majstora zanata.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi