Bivši vojnik promijenio spol i postao MMA borkinja: Svi je osuđuju nakon prve borbe
Foto - Twitter

Alana McLaughlin pobjedom debitovala u ringu

Bivši vojnik promijenio spol i postao MMA borkinja: Svi je osuđuju nakon prve borbe

M. Šljivak

Transrodna osoba Alana McLaughlin pobjedom je debitovala u MMA sportu.

Alana, koja je nekada bila muškarac i pripadnik specijalnih vojnih snaga SAD-a, savladala je u petak Celine Provost predajom u drugoj rundi.

Ova 38-godišnjakinja je šest godina bila član specijalne jedinice američke vojske (2004. do 2010.), a nakon odlaska iz vojske odlučila se na promjenu spola. Prije pet godina kompletirana je procedura promjene spola.

[twitter]https://twitter.com/BrookeMedusa1/status/1436745872218501122[/twitter]

Potom je odlučila i da se bavi MMA sportom, gdje je debitovala u petak i pobijedila je Provost.

McLaughlin tvrdi da samo želi nastaviti koracima Fallon Fox, prve transrodne osobe koja se borila u MMA sportu 2012. godne.

"Pratim njene korake. Nadam se da ću drugima biti uzor. Ako želimo vidjeti više transrodnih sportista, moramo raditi jače na tome. Vrijeme je da transrodne osobe budu prihvaćene u svijetu sporta", rekla je McLaughlin.

Međutim, mnogi Alanu smatraju varalicom. Smatra se da ima prednost u odnosu na žene i da ne bi trebala imati mogućnost da se bori.

[twitter]https://twitter.com/AlanaFeral/status/1437170914299367433[/twitter]

Na ovakve komentare ova 38-godišnja borkinja tvrdi sa su homofobni i ne vidi ništa loše u tome da je u ringu protiv djevojaka, iako je 33 godina živjela kao muškarac.

Top Komentari

BlueBoys
Nisam vise Sakib sad sam Sakiba
12 0
Emin_Podzic
Bolest ne bira...
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi